Mixalex M-kull

Mixalex Cava fick 13 valpar med Kax z Berounsky basty 20/8-2018. Alla är grå och 6 hanar och 5 tikar klarade sig. Alla valpar är bokade..

Kax z Berounsky Basty

Kax är en import hund vi hämtade i Tjeckien när han var 15 veckor, vi hade förmånen att åka ner och valptesta samtliga hanar i kullen vid 7 veckor och vi handplockade Kax. Han är röntgad med HD A ed ua som samliga kullsyskon. Kax är halvbror med VM mästaren i IPO 2016 Qvido Vepeden samt ett andra flertal tophundar som Bordy Blendy.

Kax har Gk L-test gjort i Malmö och är lämplig att prövas som polisiär patrullhund, sökhund och väktarhund. Han är godkänd tjänstehund och intagen i tjänst i Malmö. Har MH, MT på 590 poäng, KORAD. Han är godkänd lägre klass skydd och ska tävla lägrespår i höst, har VG på utställning med fin kritik och gk exteriör. Kax är far till vår L-kull. 

Kax är en fantastisk hund med stor arbetsmotor, han är självsäker, mycket belastningsbar, stor dådkraft, fint agressionspaket, fin spår/söknäsa, social med människor och djur, stort föremålsintresse, stor social kamplust, regäla angrepp och fasta bett i skyddsarbete, fin av/på knapp, förig och mycket miljöstark. Han ägs av Sandra Svensson.

Mixalex CAVA

HD A ED ua 

MH, MT 500 poäng.

Cava är en social högtempererad tik med stor arbetsmotor. Hon har fin koncentrations förmåga och stort föremålsintresse.

Cava har en fin spår och söknäsa och är en riktig arbetsmaskin. Hon har en fin socialkamplust, fina angrepp och bett, anpassat agressionspaket, miljöstark och är tyst i lydnaden, hon har även en mycket fin av och påknapp. Hon är mor till vår K-kull.

Cava kommer ur en jämn kull med tjeckiska och tyska linjer där MT snittet ligger på över 500 poäng av 5 syskon. 

Flera kullsyskon är aktiva tävlingshundar med fint resultat, en kullbror blev 2:a på Schäferslaget BSL och är IPO 3, BSL 3 och FH spår och GK Polishund, en kullsyster är VM mästare i IFSS worldcup samt gk tjänstehund patrull, en kullsyster gk elit spår, sök och NW samt Nordic style och 2 syskon har lydnadsdiplom, och tävlar NW.

© Matte Forslind 2012